Senatoren fra Illinois sikret seg 68 prosent av stemmene både i Nebraska og Washington, endte med 57 prosent i Louisiana og ligger an til rundt 90 prosent av stemmene på Virgin Islands.

Obama hentet dermed inn store deler av Hillary Clintons forsprang, selv om hun fortsatt har en knapp ledelse i kappløpet om å bli demokratenes presidentkandidat.

Jevnt løp

Clinton har til nå i nominasjonsprosessen sikret seg 1118 delegater, men Obama ligger bare 23 bak med 1.095, viser en oversikt utarbeidet av ABC News.

For å bli demokratenes presidentkandidat trengs det 2025 delegater i ryggen, og begge de to har derfor et godt stykke igjen.

På republikansk side har John McCain vunnet støtte fra 712 kandidater, mens Mike Huckabee lørdag var oppe i 234. For å bli republikanernes kandidat trengs 1191 delegater i ryggen.

Huckabee-seier

Huckabee knappet lørdag noe inn på McCains forsprang, ved å vinne nominasjonsprosessen både i Kansas og Louisiana.

Den tidligere Arkansas-guvernøren sikret seg 60 prosent av stemmene i Kansas, der McCain måtte nøye seg med 24 prosent.

I Louisiana var det jevnt løp mellom de to helt til det siste, men Huckabee trakk til slutt det lengste strået og fikk 44 prosent av stemmene mot McCains 42 prosent.

JEVNT: Barack Obama og Hillary Clinton ser ut til å ha omtrent like gode sjanser til å bli demokratenes presidentkandidat.
BRIAN SNYDER