Obama har nå støtte fra 47 prosent av velgerne, mens 41 prosent sier at de vil stemme på McCain, viser en meningsmåling utført for NBC News og Wall Street Journal.

Avstanden mellom de to har dermed ikke endret seg den siste måneden, selv om Obama har hatt en høy profil i mediene.

Dersom de to uavhengige kandidatene Ralph Nader og Bob Barr melder seg på i kappløpet om Det hvite hus, øker Obamas sjanser for å slå McCain, viser meningsmålingen.

48 prosent sier at de i så fall vil stemme på Obama, mens 35 prosent sier at de vil stemme på McCain. Nader vil få 5 prosent av stemmene, mens Barr må nøye seg med 2 prosent, viser meningsmålingen.

Målingen viser ellers at velgerne har fått mer enn nok av den kursen republikanerne under president George W. Bush har staket ut for landet.

Bare 13 prosent av de spurte mener at utviklingen nå går i riktig retning i USA, og dette er den laveste andelen noensinne, noe den økonomiske utviklingen trolig har mye av skylda for.

Velgerne tviler eller på om noen av kandidatenes vil være i stand til å snu den økonomiske utviklingen. Bare 17 prosent tror at McCain vil være i stand til å gjøre dette, mens 28 prosent tror at Obama vil lykkes bedre. (©NTB)

Hvem bør bli amerikansk president? Si din mening her!

REUTERS