De sier fenomenet er vanskelig å beskrive, men når de har opplevd det på nært hold, forteller de det videre til sine mødre, døtre og venninner. Og de kommer tilbake for å få mer hvis de kan.

– Han er veldig karismatisk. Det var virkelig noe man bør oppleve på nært hold, sier 37 år gamle Lolita Breckenridge etter å ha hørt Obama under et valgkampmøte ved universitetet i Maryland mandag.

Obama, som kjemper mot Hillary Clinton om å bli Demokratenes presidentkandidat, har fått mye oppmerksomhet for sin evne til å holde engasjerende taler.

– Det var ikke så mye i talen som var nytt for meg, innrømmer Breckenridge.

– Men det å høre ham på nært hold..., fortsetter hun med et bredt smil.

«Barack My World»

Obama opptrådte med sedvanlig selvsikkerhet da han talte til de 16.000 frammøtte i Maryland.

46-åringen med amerikansk mor og kenyansk far snakket om utenrikspolitikk, ispedd barndomsminner og noen morsomheter på bekostning av rivalene på republikansk side.

Tilbaketrekning fra Irak og helse— og omsorgstilbud til alle amerikanere var budskapet også i Maryland.

Senatoren fra Illinois lot seg ikke vippe av pinnen de gangene talen ble avbrutt av kvinnehyl. Da en av tilhengerne ropte «Jeg elsker deg, Obama» stanset han like gjerne opp for å gi et beroligende «Jeg elsker deg også» tilbake.

For noen ihuga tilhengere virket Obama nærmest å være som en rockestjerne, der de sto med plakater med budskapet «Barack My World» og «Party Like a Barack Star».

Dårlig samvittighet

– Inspirerende, fullt av håp og fenomenalt, er 42 år gamle Karen Ruffins beskrivelse av Obamas tale.

Hun har litt dårlig samvittighet for at hun ikke støtter Hillary Clinton, som i begynnelsen av valgkampen ble spådd å vinne kvinnenes stemmer.

– Jeg hadde ikke bestemt meg i begynnelsen, men etter å ha hørt noen taler, har jeg gradvis beveget meg i retning av ham, sier Ruffin om Obama.

61-årige Marty Lallis mener Obama minner om Robert Kennedy.

– Jeg var akkurat like opprømt over Robert F. Kennedy da jeg var tenåring. Jeg føler den samme begeistringen nå, kanskje til og med litt mer fordi jeg er mer voksen, sier hun.

Hvorvidt Obama-feberen virkelig har spredd seg i Maryland, Virginia og Washington D.C. gjenstår å se under nominasjonsvalgene tirsdag.