Presidentens fly, kjent som Air Force One, tok sent onsdag av fra Andrews Air Force Base i Maryland, nær Washington, og satte deretter kursen østover mot Norge.

Forventet ankomst på den militære delen av Gardermoen er 8.45 torsdag morgen, og et tett program venter deretter presidenten under det korte oppholdet i Norge.

Værforholdene vil trolig avgjøre om Obama tar landeveien fatt fra Gardermoen til Oslo, eller om han velger helikopter.

Møter komiteen Første post på det offisielle programmet er et møte med Nobelkomiteen som overrasket alle ved å tildele ham fredsprisen, før et møte på statsminister Jens Stoltenbergs kontor står for tur.

Michelle Obama sniker seg unna denne delen av programmet, og blir i stedet tatt imot av statsministerens ektefelle Ingrid Schulerud.

Klokka 12 er det klart for audiens på Slottet, der kong Harald, dronning Sonja, kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit vil være på plass.

Takketale En time senere starter Nobel-seremonien i Oslo Rådhus, der Obama vil tildelt fredsprismedalje og diplom, for deretter å kvittere med en takketale.

At den amerikanske presidenten blir tildelt fredsprisen, samtidig med at han trapper opp USAs krigføring i Afghanistan, har vakt undring verden over. Obama vil selv komme inn på dette i takketalen, opplyser kilder i Det hvite hus.

– Han kommer ikke til unngå å ta opp dette bare fordi at det er et følelsesladet tema, sier en kilde.

Den siste finpussen på talen, som trolig vil være på 20-25 minutter, vil Obama gjøre om bord i Air Force One, opplyser kilden.

Toger forbi Først når takketalen er holdt og den høytidelige Nobel-seremonien i Oslo Rådhus er over, vil den amerikanske presidenten få et lite pustehull på sin suite på Grand Hotel.

Alt i 18-tida vil freden imidlertid være over, når fredsdemonstranter og fakkeltog til fredsprisvinnerens hyllest vil passere nedenfor balkongen hans.

Klokka 19 er det klart for Nobel-bankett med 250 inviterte gjester og et sikkerhetsoppbud Oslo knapt har sett maken til i gatene rundt Grand Hotel.

Neste morgen rekker det amerikanske presidentparet så vidt frokost, før de haster til Gardermoen der det er varslet avgang for Air Force One klokken 10.25. Fortjener Barack Obama fredsprisen? Si din mening.