Etter en kort fotoseanse i fint høstvær ble ekteparet Obama vist rundt i presidentboligen som blir deres hjem i minst fire år.

Deretter tok avtroppende president George W. Bush etterfølgeren med inn på Det ovale kontor der det blant annet ventet samtaler om finanskrisen og krigene i Irak og Afghanistan.

Det er vanlig at vinnerne av presidentvalget besøker Det hvite hus før de blir tatt i ed i januar, men få har besøkt Washington så kort tid etter valgseieren som Obama. Mandag var det seks dager siden han beseiret John McCain i det som blir beskrevet som et valgskred.

Når Obama blir tatt i ed 20. januar blir han USAs første svarte president.

Obama og Bush har aldri tidligere hatt møter på tomannshånd. I valgkampen hamret Illinois-senatoren løs på Bush, men mandag virket tonen mellom de to vennlig.

Bush har tidligere lovet at overgangen fra hans til Obamas administrasjon skal gå knirkefritt for seg.

FØRSTEFAMILIENE MØTES: Avtroppende president George W. Bush og konen Laura møtte påtroppende president Barack Obama og konen Michelle i Det hvite hus.
JOSHUA ROBERTS
GOD TONE: På tross av at Obama har brukt mye av valgkampen på å diskredittere Bush sin politikk, skal det ha vært en god tone mellom dem da de møttes.
JOSHUA ROBERTS