De som falt for fristelsen og åpnet vedlegget, utløste et virusprogram som sendte seg til alle på mottakerens adresseliste før den til slutt ødela store deler av Windows-operativsystemet.

Mange titall bedrifter meldte fra om viruset, som kalles «Naked Wife». De første meldingene kom fra en amerikansk militæravdeling.

De som klikker på vedlegget, som heter «Naked Wife.exe», får ikke opp nakenbildet de håper på, men derimot en kort tegneserie og en vulgær beskjed, undertegnet «BKG (Bill Gates Killer) «. Imens jobber viruset med å ødelegge viktige filer på PC-en.

Viruset minner om tidligere virus som Love Letter og Melissa. Naked Wife sprer seg raskt gjennom brukerens adresseliste. Alle som mottar viruset må ikke åpne vedlegget og straks slette det. De som blir rammet av viruset, vil ikke kunne restarte og må installere Windows på nytt.

Viruseksperter som har undersøkt virusets kode, mener at det antakelig ble skrevet mandag på en PC som eies av en brasiliansk filial av et fransk forsikringsselskap.

NTB-DPA-Reuters

IKKE RØR: Skulle du få en e-post med navnet «Naked Wife» må du straks slette den. FOTO: Scanpix