Våpenet, en Smith & Wesson-revolver, ble natt til tirsdag overlatt til Stig Edqvist, som er sjef for Palme-etterforskningen.

Ifølge avisen ble det funnet av en dykker mandag ettermiddag. Muligens er revolveren identisk med det såkalte Mockfjärdsvåpenet, som ble brukt ved et postran i Mockfjärd i Dalarna i 1983. Dette er ett av to våpen som har vært mest ettersøkt av gruppen som forsøker å oppklare drapet på Olof Palme i 1986.

— Dette er svært interessant, sier Stig Edqvist til Expressen. Han mener at det er mye som taler for at det er det såkalte Mockfjärdsvåpenet som er funnet.

Våpenet skal ha blitt hentet opp av avisens dykkere på bunnen av en sjø i Dalarna etter tre timers leting. Revolveren lå fortsatt inne i et etui av lær.

Expressen skal nylig ha fått et tips om at de tre postranerne hadde dumpet revolveren sammen med en eske med ammunisjon langs en 100 meter lang strekning ved en sjø i Dalarna. Avisen mente at opplysningene var så konkrete at den satte i gang dykking.

Det ble imidlertid ikke funnet noe ammunisjon, og det er først og fremst ammunisjonen som har gjort våpenet interessant for politiet. Blysammensetningen i en kule som ble avfyrt ved postranet var identisk med kulene som drepte Olof Palme.

Politiet har tidligere undersøkt deler av sjøen der våpenet ble funnet, men uten at det er gjort noe funn.

Så sent som i 2003 fikk politiet inn et tips om at våpenet befant seg et annet sted, men dykkingen ga ikke noe resultat.