Voldsbølgen blant tenåringer i London har krevd sitt 16. dødsoffer hittil i år. En 15 år gammel jente ble mandag stukket ned og drept nær jernbanestasjonen Waterloo i sentrum av den britiske hovedstaden.

Hun ble funnet med en lang rekke knivstikk i kroppen i heisen i et bolighus nær stasjonen, opplyste en talsmann for London-politiet. En mann i 30-årene er pågrepet i forbindelse med drapet.

– Det ble gjort omfattende forsøk på å gjenopplive pasienten, men disse forsøkene lyktes dessverre ikke. Jenta ble erklært død på stedet, sa en talskvinne for ambulansetjenesten i London, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Ifølge politiets talsmann er det neppe snakk om et tilfelle av gjengvold. Den britiske regjeringen reagerte i forrige uke på voldsbølgen blant landets unge med å sette i gang en større kampanje mot at folk tar med seg kniver ut på byen.

Politiet har varslet at de vil forsøke å komme knivvolden til livs ved å stoppe og kroppsvisitere flere unge. De fleste voldshandlinger av denne typen begås med alminnelige kjøkkenkniver, sier britiske sosialarbeidere.

LUKE MACGREGOR