Bildet, kalt Subaru Deep Field (SDF), er produsert av det japanske Subaru-teleskopet på Hawaii og lar oss se mot kanten av det observerbare univers. Bildet er tatt mot vår galakses nordpol, fordi det ligger få lokale stjerner og nære galakser i denne retningen. Det viser store elliptiske galakser, fjerne galakser i intenst blått, og gåtefulle røde objekter som kan være unge stjernesystemer omgitt av støv.

Den avbildede regionen er omtrent én grad i størrelse. Hvis galaksene på bildet er spredt ut i kosmos står de for mer enn 90 prosent av lyset i universet.

Resultatet er forskjellig fra et velkjent dypbilde av universet, Hubble Deep Field (HDF). Objektene i dette bildet ville stå for mindre enn 90 prosent av lyset i universet. Det høyere prosenttallet for objektene i SDF-bildet tyder på at det viser fjernere objekter.

SDF-bildet var en av de første oppgavene for Subaru-teleskopet etter at det ble bestilt i 1998. Speilet er 8,2 meter i diameter og antakelig det mest nøyaktige i verden.(Origo)