De unge, som hadde barrikadert seg med brustein og tent på flere containere, svarte med å kaste stein mot politiets biler og knuse en rekke butikkvinduer.

Etter at politiet fikk kontroll over de første demonstrasjonene ved Nørrebros Runddel, spredte ungdommene seg over flere områder av Nørrebro der de tente flere bål og bygde barrikader flere andre steder.

På Sankt Hans Torv ble politiet igjen møtt med steiner og flasker da de forsøkte å spre cirka 200 demonstranter som hadde bygd barrikader og tent bål. Flere andre steder er det også uro.

En politibil ble satt i brann etter at fem-seks politimenn måtte flykte til fots da bilen ble sittende fast mellom to bål på Nørrebrogade. Politiet måtte la bilen stå igjen med åpen dør, og ungdommer kastet en molotov-cocktail inn gjennom døra.

Maskerte ungdommer knuste vinduene på butikken Kvicklys, og plyndret for materiale til å bygge store bål, skriver Ritzau.

«Vi gir oss ikke, vi glemmer ikke og vi tilgir aldri. Derfor skal gatene enda en gang fylles så vi kan fortelle politikerne at vi er mange og at vi vil ha et nytt ungdomshus nå,» het det i invitasjonen til demonstrasjonen.

Lørdag var det et halvt år siden politiet ryddet Ungdomshuset på Jagtvej. Aksjonen utløste store opptøyer som spredte seg rundt i København og varte i flere dager. Ungdomshuset ble raskt revet av de nye eierne, en religiøs gruppe, etter at ungdommene var fjernet.