Alistair Darling etterfølger Brown som finansminister, og han regnes som en av Browns nærmeste allierte.

Ringreven Jack Straw bytter departement og går fra stillingen som innenriksminister til justisminister. Han etterfølges av Jacqui Smith, som dermed blir Storbritannias første kvinnelige innenriksminister.

Ifølge britiske politiske kommentatorer er hun kanskje den største overraskelsen i Brown-regjeringen. BBCs politiske redaktør Nick Robinson sier hun er meget høyt ansett i Brown-fløyen i Labour, men at hun vil få en tøff jobb med å styre innenriksdepartementet, selv om flere ansvarsområder er flyttet over til andre departementer.

Brown har til og med funnet plass til et ektepar i sin nye regjering. Ed Ball blir skole-, barne— og familieminister mens konen Yvette Cooper blir statssekretær i boligdepartementet.

Selv om det er mange nye ministere, er det noen som fortsetter som før. Des Browne blir blant annet værende i stillingen som forsvarsminister.

Gordon Brown, som onsdag overtok statsministerstolen etter Tony Blair, erkjenner at han står overfor mange store utfordringer fra en velgerskare som er lei av ti år med Labour-styre. Han må også klare å håndtere den stadig vanskeligere Irak-konflikten.

Flere analytikere mener at utnevnelsen av Darling og Miliband er et signal om at det ikke vil komme store endringer av den økonomiske politikken. Den har jo Brown selv utformet i sine ti år som finansminister. Derimot er det sannsynlig at utenrikspolitikken vil endre retning.

Brown har akseptert at britene må følge opp sine forpliktelser overfor FN når det gjelder nærværet i Irak. Samtidig vil han distansere seg fra Blairs Irak-politikk, som var svært upopulær blant britiske velgere.

— Det er tydelig at Brown ønsker å skifte kurs fra Blairs utenrikspolitikk, sier David Mepham, leder for internasjonal avdeling ved Institute for Public Policy Research.

— Miliband har ikke vært assosiert med beslutninger som er blitt tatt om Irak-krigen tidligere, noe som vil være en klar fordel for ham, og som gjør at han står friere til å forme en ny utenrikspolitikk, fortsetter Mepham.

Storbritannia har redusert det militære nærværet i Irak, og har nå om lag 5500 soldater, hovedsakelig i Basra sør i landet. Selv om Brown vil holde løftene britene har gitt FN, spekuleres det om en fremtidig tilbaketrekking vil gå raskere enn opprinnelig planlagt.