Det spektakulære ranet minner om et tilsvarende ran av Loomis i Glostrup 1. april. Da fikk gjerningsmennene med seg 62 millioner danske kroner i det hittil største ranet i Danmark noensinne.

Hvor mye ranerne fikk med seg søndag, var ikke umiddelbart kjent.

– Vi vet ikke størrelsen på beløpet ennå, men det er sannsynligvis snakk om et meget stort millionbeløp, sier politiinspektør Bent Isager fra politiet i København.

Det var om lag ti ansatte til stede ved pengesentralen da ranerne tok seg inn ved hjelp av en hjullaster.

– De ansatte flyktet øyeblikkelig og låste seg inne i et personalrom. De var ikke i fysisk kontakt med ranerne, men de er naturligvis sjokkerte, sier Isager.

Fire til seks maskerte personer bevæpnet med maskinpistoler utførte ranet og forsvant senere i flere biler, ifølge Ekstra Bladet.

Før ranet hadde gjerningsmennene stjålet ti søppelbiler som ble plassert på strategiske steder for å hindre politiet i å jakte på dem. To av lastebilene var plassert nær politistasjonen i Albertslund, og flere av bilene ble satt fyr på.

HINDRET POLITIET: Før ranet hadde gjerningsmennene stjålet ti søppelbiler som ble plassert på strategiske steder for å hindre politiet i å jakte på dem. Flere av bilene ble satt fyr på.
Mogens Flindt