— Møtet er over. De greide ikke å bli enige. De tre gjentok sin holdning, sa en diplomat etter møtet, der han refererte til Frankrike, Tyskland og Belgia.

NATO sammenkalte til møtet onsdag kveld for å drøfte et kompromiss for å løse krisen om hjelp til Tyrkia i tilfelle en krig i Irak.

Men allerede før møtet gjentok Frankrike sin motstand mot å planlegge tiltak for Tyrkia, selv om den franske presidenten Jacques Chirac understreket overfor sin tyrkiske kollega Ahmed Necdet Sezer at Frankrike vil stå ved Tyrkias side om landet faktisk blir truet av Irak.

NATOs generalsekretær George Robertson la fram kompromissforslaget da NATOs råd møttes tidligere onsdag, etter to dager med krisesamtaler for å løse uenigheten som oppsto som følge av det amerikanske presset for å gå til krig mot Irak.

Forslaget tok sikte på å overtale Frankrike, Tyskland og Belgia til å gå med på å begynne planleggingen av støtte til Tyrkia dersom det kommer til krig. For å få med de tre landene, handlet det nye forslaget bare om Tyrkia, og flest mulig referanser til en krig mot Irak var fjernet.

(NTB)