Etterskjelvet, som rammet det samme området i Italia som ble rammet av et jordskjelv mandag, kunne kjennes så langt unna som i Roma, og førte til nye skader på noen bygninger i jordskjelvområdet.

Stadige etterskjelv etter det kraftige skjelvet mandag som har kostet minst 272 mennesker livet, har skapt store problemer for redningsmannskapene som frykter å bli liggende under bygninger som raser sammen.

De fortsetter å lete etter overlevende, men vedgår at det nå er svært lite håp om å finne noen i live under ruinene.

Ingen flere er funnet i live de siste 24 timene. Den siste som ble trukket fram av ruinene var en 20 år gammel kvinne som ble funnet i ruinene av et studenthjem sent tirsdag. 30 mennesker er fortsatt savnet.

Leting ut uken

Myndighetene har bestemt at letingen etter overlevende skal fortsette ut uka.

– Så lenge vi vet det er mennesker under ruinene, fortsetter vi å lete, selv om vi er sikre på at de er døde. Familiene trenger å vite hva som er skjedd med dem, sa en brannmann.

Det kraftige etterskjelvet natt til torsdag skapte panikk blant mange av de 17.000 hjemløse overlevende som bor i telt rundt byen.

Dødstallet steg til 272 etter at enda flere omkomne ble trukket fram fra ruinene, og noen familier har begynt med private begravelser for de døde.

En stor massebegravelse og en minneseremoni blir etter planen holdt fredag, som også er erklært offentlig sørgedag. Minneseremonien ledes av Vatikanets nummer to, Tarcisio Bertone.

Kritikk mot Berlusconi

Statsminister Silvio Berlusconi besøkte L’Aquila på nytt for tredje gang onsdag, og president Giorgio Napolitano ventes torsdag.

Berlusconi ble kritisert av fortvilte overlevende for en ufin kommentar om at oppholdet i teltleiren var å sammenligne med en campingferie.

– Han er fullstendig ufølsom og tror at en vits kan løse alle problemer. Et jordskjelv forvirrer ham, fordi han ikke kan legge skylden på venstresiden. Derfor er reaksjonen hans ekstrem optimisme, sa Rina Gagliardi, tidligere senatsmedlem for et av Italias kommunistpartier.

Trass i blemmen har Berlusconi likevel fått ros for hvordan han har håndtert situasjonen. Den eneste kritikken mot hjelpearbeidet er at myndighetene kom litt sent i gang med å sette opp telt for de overlevende.

Statsminister Silvio Berlusconi besøkte onsdag for tredje gang den jordskjelvrammede byen L'Aquila.
SCANPIX
Moren til 24 år gamle Giuseppe Chiavaroli tar farvel med sønnen som døde i jordskjelvet mandag.
SCANPIX