Angrepet rammet den pediatriske avdelingen, opplyser FN-talsmannen Gordon Weiss til nyhetsbyrået AP. Ifølge en talskvinne for Røde Kors skal ni mennesker være drept.

Natt til mandag pågikk det fortsatt arbeid for å få oversikt over hvor mange som var blitt drept.

Et artilleriangrep søndag formiddag lokal tid kostet minst fem pasienter livet, ifølge en lege ved sykehuset i Vanni-regionen nord på den krigsherjede øya.

Regjeringshæren Sykehuset, som ligger midt i området der konflikten mellom de tamilske tigrene (LTTE) og regjeringsstyrkene raser, har for tiden 500 pasienter.

Ifølge legen Thuraiajah Varatharajah stammer granatene fra den srilankiske regjeringshæren.

Hæren avviser beskyldningen og hevder i stedet at det er opprørsbevegelsen LTTE som står bak artilleriangrepene.

– Sjokkerende

Sykehuset er støttet av Det internasjonale Røde Kors (ICRC), som reagerer meget sterkt på angrepet.

– Dette er sjokkerende og helt uakseptabelt, sier nødhjelpskoordinator Jan Egil Mosand i Røde Kors til NTB.

Han forteller at kamphandlingene har foregått rett i nærheten av sykehuset i lang tid. Men i det siste har intensiteten i kampene økt dramatisk.

Sterk uro Angrepene vekker sterk uro og bekymring for at dette vil ramme den krigsrammede befolkningen på Sri Lanka ytterligere.

– Sykehuset er jo tydelig merket som et sivilt mål. Det blir nesten umulig å beskytte og behandle pasienter når slikt som dette skjer, sier Mosand.

De siste ukene har regjeringshæren drevet den tamilske LTTE-geriljaen fra skanse til skanse i områdene nord på Sri Lanka. Målet med offensiven skal være å få bukt med separatistgeriljaen etter over 25 års konflikt.

Vil redde sivile Den srilankiske regjeringshæren erklærte søndag at den setter alt inn på å redde sivile fra LTTE-kontrollerte områder.

Ifølge Røde Kors er 250.000 sivile omringet av krigshandlinger rundt byen Mullaittivu i nord. Regjeringshæren beskylder LTTE for å nekte sivilbefolkningen å dra ut av området for å bruke dem som menneskelige skjold, mens tamilene hevder at befolkningen ikke tør å reise ut av områdene av frykt for hva som vil skje.