NTB

Det opplyser lokale øyenvitner og kilder i den makedonske hæren til nyhetsbyrået AFP. Ifølge øyenvitnene begynte kampene rundt klokken 20, og pågikk fremdeles en time senere. Det skal ha blitt hørt flere eksplosjoner i området.

Det skal blant annet ha vært en vedvarende skuddveksling i nærheten av landsbyen Neprosteno, nordvest i landet. Politiets kontrollposter i landsbyene Ratae og Zilce, i nærheten av landets nest største by Tetovo, skal ifølge politikilder ha blitt angrepet av den albanske geriljaen. Politiet skal ha skutt tilbake i selvforsvar.

Makedonias statlige radiokanal meldte om bevæpnede geriljasoldater langs veien Tetovo-Gostivar like ved landsbyen Zerovjane. Geriljasoldatene skal ha rettet automatiske skytevåpen mot brukere av veien, men de skal ikke ha åpnet ild.

Sammenstøtene søndag fant sted til tross for at partene har blitt enige om en fredsavtale, og at den politiske lederen for den albanske geriljaen har gått med på avvæpning.

Soldater fra NATO skal etter planen samle inn våpen fra de albanske opprørerne, men vil ikke gjøre det før situasjonen på bakken viser at fredsavtalen og våpenhvilen er reell.

En fortropp av NATO-soldater har allerede ankommet landet for å undersøke om forutsetningene for involvering av alliansen er innfridd.