En talsmann for brannvesenet forteller til den israelske TV-kanalen Channel 2 at det ikke er meldt om sårede eller ødeleggelser.

Ifølge nyhetsbyrået AP skal rakettene ha slått ned i åpne områder uten bebyggelse i nærheten av byen Kiryat Shemona.

Innbyggere på den libanesiske siden av grensen sier at de hørte minst tre eksplosjoner i grenseområdet.

Skjøt tilbake

Israelsk politi bekrefter at det dreier seg om tre raketter og legger til at innbyggerne nord i Israel er blitt bedt om å søke dekning i tilfluktsrom.

En israelsk sikkerhetskilde sier at rakettene ble avfyrt fra Habariyeh-området like over grensen til Libanon, og at Israel har besvart ilden.

– Mindre enn ett minutt etter angrepet svarte vi ved å avfyre fire raketter som landet i Ghajar i Libanon, sier sikkerhetskilden.

Andre gang

Dette er andre gang Nord-Israel blir rammet av rakettangrep fra Libanon. Torsdag i forrige uke ble fire raketter avfyrt mot områder nær den libanesiske grensen. To personer fikk lettere skader.

Den libanesiske Hizbollah-militsen ble den gang først mistenkt for å stå bak, men nektet for enhver innblanding i angrepene.

Mistanken ble deretter dreiet mot Folkefronten for Palestinas frigjøring – Generalkommandoen (PFLP-GC), en mindre palestinsk motstandsgruppe, men ingen har så langt tatt på seg ansvaret for angrepene.