Det er lite trolig at hæren kommer til å slå ned på demonstrantene, sier en militærkilde.

Statsminister Abhisit Vejjajiva har gått kraftigere til verks overfor demonstrantene etter at det ble innført unntakstilstand onsdag.

Torsdag ble det utstedt arrestordre på sju av lederne for rødskjortene, og myndighetene har også stengt demonstrantenes egen TV-kanal P-TV og blokkert flere av opposisjonens nettsteder.

Det har ikke svekket stridslysten hos rødskjortene, som lover nye demonstrasjoner i hovedstaden fredag.

— Vi kommer til å rive fra hverandre alle lover, sa Nattawut Saikua, en av rødskjortelederne, fredag.

Protester på ti steder

Nattawut talte til titusener av meningsfeller som har okkupert Bangkoks viktigste handledistrikt siden søndag, til tross for at regjeringen har beordret dem til å forlate stedet.

Han sier at det vil bli holdt demonstrasjoner på ti steder i Bangkok, men han vil ikke opplyse hvor.

– Vi kommer til å demonstrere på ti steder samtidig. Dette er ikke nødvendigvis det endelige oppgjøret, men om vi får sjansen til så slå ut regjeringen, vil vi gjøre det, sier Nattawut.

- Militæret avventer

Nattawut gjentar kravet om at statsminister Abhisit må løse opp nasjonalforsamlingen og skrive ut nyvalg. Abhisit har så langt nektet å gjøre dette.

Abhisit sa på TV torsdag at han ikke kommer til å beordre hæren til å stanse demonstrasjonene med makt. Hærledelsen har også sagt at de ikke ønsker å bruke makt.

— Det er lite sannsynlig at hæren slår ned demonstrasjonene med mindre en bombe går av eller viktige personer blir angrepet, sier en kilde innen militæret.

— Militæret inntar en avventende holdning. Det er bedre at den nåværende situasjonen vedvarer enn at noen blir drept, sier kilden.

- Rammer regjeringen

Protestviljen var fredag stor blant rødskjortene som er samlet i handledistriktet som regnes som et av Bangkoks mer snobbete strøk.

— Dette er storartet. Vi slår til mot regjeringen der det rammer dem mest. Om vi ikke får valget vi krever, kommer vi ikke til å gi dem muligheten til å leve ekstravagant, sier 47 år gamle Panipa Boonnok fra Maharasakam-provinsen i nordøst.

Rødskjortene har sin maktbase på landsbygda og blant fattige i byene. De er tilhengere av tidligere statsminister Thaksin Shinawatra som ble styrtet i et militærkupp i 2006.