Drapene skjedde nord og øst på øya. Den tamilske separatistgruppen LTTE antas å stå bak drapene på tre medlemmer av en utbrytergruppe ledet av oberst Karuna, mens ytterligere to Karuna-folk ble tatt til fange. Sammenstøtet skjedde i Pattiaddy-området ved byen Trincomalee på Sri Lankas østkyst.

Regjeringshæren skjøt og drepte to ungdommer på en motorsykkel i Jaffna nord på Sri Lanka. Ifølge regjeringshæren ble de to skutt etter at de hadde beskutt en politistilling. LTTE hevder derimot at soldater skjøt de to helt uprovosert idet de nærmet seg kontrollposten.

I tillegg ble et medlem av en paramilitær militsgruppe som er alliert med regjeringen, skutt og drept av ukjente gjerningsmenn på en øy utenfor Jaffna-halvøya.

Møtte presidenten Utviklingsminister Solheim og spesialutsending Jon Hanssen-Bauer møtte Sri Lankas president Mahinda Rajapakse fredag morgen, nærmest umiddelbart etter at Solheim var landet. Men det er uvisst hva som kom ut av samtalene, og Solheim ville i etterkant ikke røpe noen detaljer om hva de to nordmennene hadde snakket med presidenten om.

— Vi er bekymret, uten tvil. Situasjonen er alvorlig, og mange mennesker drepes mer eller mindre hver dag. Etter en måned eller et år blir det høye tall. Folk i nord og i øst lever i frykt, sier Solheim til nyhetsbyrået Reuters.

— Hovedsaken nå er at LTTE må stoppe sine drap, mineangrep og annet, og regjeringen må innfri hva den lovet i Geneve (i februar) om å stoppe alle angrep begått av væpnede grupper på regjeringens territorium, inkludert Karuna, sier Norges utviklingsminister.

Uttalelsen fra LTTE om at episodene nå kan utløse en full krig igjen, sier Solheim at han tar alvorlig.

— Øye-for-øye-logikken som vi ser nå, der begge sider svarer på det man betrakter som angrep fra den andre siden, må stoppes, sier Solheim.

India og Japan Solheim reiste fredag videre til Indias hovedstad New Delhi for å ha samtaler med indiske regjeringsrepresentanter, mens spesialutsending Hanssen-Bauer lørdag møter representanter for LTTEs ledelse i Kilinochchi, nord på Sri Lanka.

Solheim sa på forhånd at reisen er en forberedelse til møtet mellom de såkalte Co-Chairs, Japan, EU, USA og Norge i Japan 30. mai. Han advarte mot å ha høye forventninger til besøket i Colombo.

På et møte mellom USA, EU, Japan og Norge i Oslo for noen uker siden ble det sagt at man ville forsøke å lage en mer konkret fredsplan for landet.