Osman Hussain skal ifølge en kilde i rettsapparatet i Roma ha innrømmet sin skyld like etter at han ble anholdt i byen fredag.

To av Hussains brødre, deriblant en mann som går under navnet Fati Issac, skal også være arrestert i Roma, mistenkt for å ha vært utstyrt med falske dokumenter. En av dem beskyldes også for å ha skjult eller ødelagt viktig bevismateriale.

— Bombene i London 7. juli? Det skjer hver dag i Irak, skal Osman Hussain ha sagt i politiavhør, skriver den italienske avisen La Repubblica.

Osman sier at han møtte de andre mistenkte bombemennene på et kroppsbyggersenter i Notting Hill. Siden skal de sammen ha sett en DVD med bilder av drepte kvinner og barn, drap som amerikanske og britiske soldater i Irak angivelig sto bak. Ifølge det italienske nyhetsbyrået Ansa har Hussain også forklart at angrepet var ment som en hevn for alle muslimene som ble arrestert etter 7. juli, men han hevder at det aldri var meningen å drepe noen.

27-åringen skal ha innrømmet at han var blant de fire som plasserte bomber på kollektivtransportmidler i London, to uker etter terrorangrepet som tok livet av 56 personer. Han har avvist at han har noen tilknytning til al Qaida.

Frykten for nye terroraksjoner vokste i London i helgen, samtidig som politiet trappet opp sin jakt på de skyldige bak angrepene 7. og 21. juli. Etterforskerne fulgte spor i Europa og Afrika, og polititalsmenn sa at det kunne ventes flere arrestasjoner.