Angrepene ble gjenopptatt klokka 17 norsk tid, like etter at Taliban hadde bedt innbyggerne i Kabul om å slå av lys og trekke for blendingsgardiner av frykt for nye angrep.

Det amerikanske forsvarsdepartementet bekreftet kort tid etter at den andre angrepsbølgen var i gang.

Angrepene mandag skal ha blitt rettet både mot hovedstaden Kabul og byene Kandahar og Jalalabad.

Bomber

Minst fire kraftige bomber ble sluppet over strategisk viktige mål rundt hovedstaden Kabul. Ifølge øyenvitner så det ut til at to av bombene slo ned ved flyplassen, mens de to andre traff TV-senderen på en høyde i sentrum av byen.

Et øyenvitne karakteriserte detonasjonene som mye kraftigere enn kvelden før. Det kunne ses flammer fra TV-senderen og intense lysglimt fra flyplassen.

Innbyggerne skjønte at et nytt angrep var i gang da de hørte flydur over byen og luftvernartilleriet begynte å skyte.

Strømmen ble brutt øyeblikkelig og byen ble mørklagt. Det syntes som om myndighetene hadde slått av strømmen.

Flere uker

Statsminister Tony Blair opplyste mandag at angrepene kan komme til å vare i flere uker. Forsvarsminister Geoff Hoon sa at angrepene til nå er blitt rettet mot rundt 30 mål, hovedsakelig flyplasser, treningsleirer og antiluftskyts.

Amerikanske talsmenn sa at den første angrepsbølgen søndag hadde lyktes i å eliminere luftvernstillinger. Men Taliban-regimet bagatelliserte virkningen av angrepene.

Regjeringen i Canada opplyste mandag at landet vil slutte seg til de amerikanske og britiske angrepsstyrkene med 2.000 mann, seks marinefartøyer og fly.

Kan bli utvidet

USA varslet mandag at det kan komme til å bli rettet angrep også mot mål i andre land enn Afghanistan. Etterforskningen etter terrorangrepene 11. september fortsetter, med sikte på å avdekke mer om hvem som sto bak.

— Vi kan komme til at vårt selvforsvar krever ytterligere aksjoner, både når det gjelder andre organisasjoner og andre stater, sa USAs FN-ambassadør John Negroponte.

Men Storbritannia, USAs nærmeste allierte, innvendte straks at militæraksjonen er begrenset til Afghanistan. Andre europeiske diplomater advarer, og sier at hvis for eksempel Irak blir angrepet, vil det sprenge den globale koalisjonen mot terrorisme.