Bildene viser den irakiske lederen rett etter henrettelsen, med brukket nakke og et åpent sår der tauet strammet seg under hengingen.

Det 27 sekunder lange opptaket er gjort i skjul, trolig med bruk av en mobiltelefon, skriver nyhetsbyrået AP.

– Skynd deg, dette ender med katastrofe for oss, lyder en av stemmene på opptaket der liksvøpet trekkes til side og fotografen tar nærbilder av den døde.

Ble hånet

Mandag ble opptaket lagt ut på en irakisk nettside som tidligere har vært kjent for å støtte Saddam Husseins forbudte Baath-parti.

Et tidligere opptak som viser hvordan Saddam Hussein ble hånet av fangevokterne under den kaotiske henrettelsen, har vakt sterke reaksjoner både i Irak og internasjonalt.

Også dette opptaket ble gjort i skjul ved hjelp av en mobiltelefon, og ga et helt annet bilde av henrettelsen enn det irakiske myndigheter ønsket å vise.

Vil straffe

Iraks statsminister Nuri al-Maliki har lovet å straffe dem som sto bak opptaket, og varslet også gransking av selve henrettelsen.

– Noen av vaktene ropte upassende slagord, og det er nå gjenstand for regjeringens undersøkelse, sa en rådgiver for den irakiske statsministeren i forrige uke.