– En amerikansk soldat ble såret i angrepet og døde senere av skadene, sier den amerikanske militærtalsmannen Clint Larson.

Også fem sivile afghanere ble drept og fem ble såret i eksplosjonen lørdag morgen, opplyser det afghanske innenriksdepartementet.

Mange butikklokaler i området ble ødelagt i den kraftige eksplosjonen.

Tredje angrep

Angrepet var rettet mot amerikanske militærinstruktører og skjedde på veien fra Kabul til den amerikanske militærbasen Bagram utenfor byen.

Lørdagens angrep er det tredje selvmordsangrepet i Kabul de siste åtte dagene. Det skjedde dagen før seksårsdagen for den USA-ledede invasjonen i Afghanistan, som førte til at Taliban-regimet ble styrtet.

Taliban, som kunngjorde før begynnelsen av den muslimske fastemåneden ramadan at bevegelsen ville innlede en ny offensiv, har tatt på seg ansvaret for angrepet.

Vanskelig å forhindre

Kabul-området regnes normalt for å være mer sikkert enn sørlige deler av landet, men den siste uken er minst 47 personer drept i selvmordsangrep i byen.

– Det er veldig vanskelig å forhindre slike angrep, sa innenriksdepartementets antiterrorsjef Abdulmanan Farahi på en pressekonferanse etter angrepet lørdag.

Men afghansk politi og utenlandske styrker har økt antall kontrollposter og patruljer i Kabul for å heve beredskapen, og politiet i Kabul har forhindret 156 terrorangrep, deriblant 18 selvmordsangrep, det siste halve året, forteller Farahi.

Dette året har vært det blodigste siden invasjonen i 2001. Over 5.100 personer er drept i voldsaksjoner hittil i år.

STRINGER/AFGHANISTAN