Politkovskaja var svært kritisk til den daværende russiske presidenten Vladimir Putin og hans politikk i den krigsherjede russiske republikken Tsjetsjenia. Hun ble drept i oktober 2006 i det som bar preg av å være et bestillingsdrap.

Den forrige rettssaken endte med at de tiltalte ble løslatt, men kjennelsene ble siden erklært ugyldige av en ankedomstol. En ny domstol skal nå ta stilling til de samme bevisene.

**_Les mer:

Russisk journalist funnet drept_**

Politkovskajas familie mener på sin side at politiets etterforskning av saken har vært mangelfull og avviser den nye rettssaken som bortkastet tid. De krever at hele saken må etterforskes på nytt.

– Denne rettssaken hjelper oss ikke med å oppklare saken. Drapsmennene er på frifot, og de som planla denne avskyelige forbrytelsen mot en forsvarsløs kvinne, er ikke stilt for retten, sier familiens advokat Karina Moskalenko.

**_Les mer:

Ti tatt for journalistdrap_**

De tre personene som blir stilt for retten, er tiltalt for medvirkning til drap. Én av dem er fortsatt ikke pågrepet. Ingen er tiltalt for å ha utført selve drapet, og det er heller ikke klart hvem som planla det.

Russiske styresmakter har blankt avvist anklagene om at de var innblandet i drapet på Politkovskaja.

SCANPIX