– Vårt mål er å utarbeide en best mulig tekst som tar hensyn til alle, så det blir et nytt utkast, sa Jean-Marc de la Sabliere etter et møte med en delegasjon fra Den arabiske liga.

Sabliere sa samtidig at han håper resolusjonen vil kunne bli vedtatt innen utgangen av uka.

Frankrike og USA la i helga fram et utkast til resolusjon, men Libanon og Den arabiske liga avviser utkastet fordi den ikke krever at Israel trekker sine soldater ut når en våpenhvile starter.

– Står lammet En tilbaketrekking er en nødvendig del av en rettferdig og helhetlig fred mellom Israel og Hizbollah, sa Qatars utenriksminister sjeik Hamad bin Jassem bin Jabr al-Thani under en åpen debatt om Midtøsten i Sikkerhetsrådet.

Qatars utenriksminister advarte samtidig tirsdag om at det vil bryte ut borgerkrig dersom ikke Israel trekker ut sine soldater ved en våpenhvile.

– Det mest bedrøvelige er at Sikkerhetsrådet står passivt, lammet, og ser på, ute av stand til å stanse blodbadet som er blitt den bitre hverdagen til det forsvarsløse libanesiske folk, sa al-Thani.

– Det som skjer vil så frø for hat og ekstremisme i området og gi påskudd til dem som føler at det internasjonale samfunn er partisk og ikke er rettferdige i denne konflikten, fortsatte han.

Vurderer innrykking Israels regjering avgjør onsdag om den skal sende soldater dypere inn på libanesisk område for å slå ned Hizbollah-militsen.

Fire uker etter at krigen startet er rundt 1.000 libanesere og rundt 100 israelere drept.

Israels statsminister Ehud Olmerts sikkerhetskabinett samles onsdag for å diskutere en militæroffensiv helt opp til Litani-elva og muligens enda lenger. Litani-elva ligger 20 kilometer inne i Libanon.

Toppene i det israelske forsvaret støtter planene. De ønsker å gjøre så stor skade som mulig på Hizbollah før en våpenhvile trer i kraft.

– Rakettene må elimineres og vi må forlate et inngjerdet og rensket område der en internasjonal styrke kan utplasseres, sier regjeringsmedlemmet Gieon Ezra til nettstedet Ynetnews.

– Hizbollah viser tegn på å bryte sammen, sier Ezra videre.

Usikkert når avstemning Vetomakten Russland kunngjorde tirsdag at den ikke kom til å stemme for en resolusjon som Libanon ikke godkjenner. Det er svært usikkert når en avstemning over en resolusjon vil finne sted. Avstemningen er allerede blitt utsatt fra tirsdag og ifølge diplomatiske kilder i New York er det tvilsomt om den vil finne sted onsdag.

Den diplomatiske dragkampen i FN har det siste døgnet blant annet fokusert på den libanesiske regjeringens planer om å sende 15.000 soldater til Sør-Libanon. USA er positive til utspillet, men sier soldatene vil trenge støtte fra en internasjonal styrke.

– Vi mener dette er et viktig forslag. Vi tror dette er et nødvendig skritt mot fred, sa talsmann Sean McCormack i det amerikanske utenriksdepartementet.

Angrep flyktningleir To personer ble drept i et israelsk angrep mot en palestinsk flyktningleir i Sør-Libanon natt til onsdag, opplyser medisinske kilder.

15 andre, fem av dem barn, ble såret i angrepet mot flyktningleiren Ain Al Hilweh, som er den største i Libanon.

Det er første gang Israel angriper leiren, bebodd av rundt 50.000 palestinere, siden krigen startet for fire uker siden. To granater skutt fra et israelsk krigsskip landet i området rundt en av Fatah-bevegelsens militære sjefer, ifølge palestinske kilder. Det israelske forsvaret sier angrepet var rettet mot et Hizbollah-medlem som befant seg i leiren.

I et annet angrep tirsdag kveld ble fem libanesere drept øst i Libanon like ved grensen til Syria, opplyser libanesisk politi. Ytterligere fire ble skadd i angrepet, som var rettet mot en lastebilkolonne som skal ha fraktet frukt. (©NTB)

CHIP EAST/REUTERS