Han krever garantier om støtte fra USA før han påtar seg uriasposten i den palestinske regjeringen. — Det jeg trenger er reell amerikansk støtte til en reell iverksettelse av veikartet (for fred), sa Korei tirsdag til reportere utenfor sitt hjem i utkanten av Øst-Jerusalem.

— Dette er fortsatt mine betingelser, sa Korei, som fram til nå har vært formann i den palestinske nasjonalforsamlingen. Korei, bedre kjent under navnet Abu Ala, har ennå ikke gitt endelig svar på om han tar jobben som palestinernes statsminister, etter at Mahmoud Abbas trakk seg lørdag.

Korai krever internasjonal støtte til å få fredsprosessen i gang igjen før han gir sitt ja. Tirsdag gjorde han det klart at han ikke kommer til å akseptere stillingen dersom det innebærer å jobbe under israelsk diktat. Han mener det er umulig å lykkes dersom Israel ikke stanser raidene og luftangrepene mot palestinske byer og aktivister.

— Jeg har sagt til amerikanerne, araberne og russerne, til alle, at denne situasjonen ikke kan fortsette. Jeg vil ikke være under israelsk diktat - "gjør det og ikke gjør det", sier Korei.