Kommunalminister Mats Odell eier aksjer i et firma som selger omsorgsytelser til svenske kommuner. Nå skal hans privatøkonomi undersøkes for å finne ut om det er interessemotsetninger mellom hans ministerpost og hans eierskap i selskapet.

Onsdag ble det også rettet kritikk mot utenriksminister Carl Bildt på grunn av aksjene han eier i det svenske selskapet Vostok Nafta. Om lag 90 prosent av Vostok Naftas leveranser går til russiske Gazprom, som planlegger å bygge en enorm gassledning utenfor Gotland.

Både borgerlige politikere og opposisjonspolitikere advarer om at dette kan sette Bildt i en vanskelig situasjon.

Endret forklaring

Samtidig endret finansminister Anders Borg onsdag forklaringen han tidligere har gitt om sin bruk av svart arbeidskraft. Borg har tidligere opplyst at han mellom 1997 og 1999 hyret privatpersoner som hushjelp en gang i måneden. Ifølge Sveriges Radio innrømmer imidlertid Borg nå at han har brukt hushjelp svart helt fram til 2001.

I avisen Expressen forteller en polsk kvinne som ikke har arbeidstillatelse i Sverige, at hun jobbet hos finansministeren fram til 2004.

– Jeg burde ha sjekket om hun hadde arbeidstillatelse i Sverige, og jeg burde ha håndtert dette på en annen måte, sier Borg til Expressen.