I et intervju med den belgiske fjernsynskanalen VTM fredag fortalte Boissellier, som kaller seg vitenskapskvinne, at barnet ville bli ei jente, og at foreldrene er et lesbisk par.

— Normal fødsel

Lørdag hevdet lederen av Raelian-sekten i Nederland, Bart Overvliet, at barnet ville få en normal fødsel. Ifølge Overvliet er paret ikke medlemmer av Raelian-sekten.

Kloning er forbudt i Nederland, men en fødsel av et klonet barn er ikke i strid med loven, opplyser en talsmann for Helsedepartementet i Nederland.

Jenta sekten hevdet ble født lørdag, er skapt av selskapet Clonaid. Selskapet er opprettet av Raelian-sekten for å utføre kloning av mennesker. Sekten hevder at den har 55.000 tilhengere rundt om i verden, og tror at den menneskelige sivilisasjonen oppsto for 25.000 år siden etter et besøk av en intelligent rase fra en annen planet.

Clonaid hevder de har en liste med 2.000 personer som er villige til å betale 1,4 millioner kroner for å få klonet seg selv eller en av sine nærmeste.

Frykter defekter

Skeptiske vitenskapsmenn venter fortsatt på DNA-prøver som kan bevise at barnet som ble født i Florida i romjulen virkelig er en genetisk kopi av sin 31 år gamle amerikanske mor. Barnet har fått navnet Eve.

En planlagt DNA-test av barnet ble stoppet av foreldrene fordi de var redde for at testene ville avsløre deres identitet, og at barnet kunne bli tatt ifra dem, sier Brigitte Boissellier til BBC.

I Florida har en advokat gått til sak mot foreldrene, og bedt en domstol avgjøre om de er egnet til å ta seg av barnet.

Forskere har til nå klonet kveg, mus, sauer og andre dyr, men resultatene har vært svært varierende. Enkelte av dyrene har senere fått store defekter, og kritikerne av kloning frykter at det samme vil skje med klonede barn. De mener det er uetisk å utsette barn for denne faren.

Nekter

Før helgen nektet leder av Raelian-sekten, Claude Vorilhon, å møte for retten i den amerikanske delstaten Florida for å forklare seg om barnet som angivelig skal være verdens første klonede baby.

Vorilhon sier til canadisk kringkasting at han absolutt ikke vil rette seg etter stevningen der han blir beordret til å møte for retten i den amerikanske delstaten Florida 22. januar. Forut for intervjuet med canadisk fjernsyn skal Claude Vorilhon ha krevd at intervjuerne tiltalte ham som «Deres Hellighet».

Fredag sa Vorilhon til CNN at Raelian og Clonaid var «veldig forskjellige», og at han personlig ikke kunne gå god for riktigheten av påstandene om at et nytt klonet barn vil bli født søndag. (NTB)