Metoden bygger på en såkalt proteinkode, som gir cellene i hodebunnen beskjed om å produsere mer hår. Ved å sende koden til flere celler enn vanlig, har fagfolk ved universitetet i Manchester i Nord-England fått mus til å utvikle ekstra tett pels, ble det opplyst onsdag.

– Når mennesker vokser, har hudceller evnen til å omdanne seg til andre typer celler for å skape follikler (hårsekker), svettekjertler, tenner og negler. Hvilke celler som blir til follikler, avhenger av tre proteiner som produseres av genene, sier forskningsleder Denis Headon.

– Vår forskning har vist oss hvordan ett av disse proteinenes arbeid bestemmer hva slags hår et individ skal få, forklarer Deadon. Han og hans kolleger ønsker først og fremst å hjelpe folk med ektodermal dysplasi, en arvelig tilstand som gir unormal utvikling av blant annet hår.

Ifølge kringkastingsselskapet BBC skaper hårtap og skallethet mer stress blant britiske menn enn blant andre europeere. Tre firedeler av mennene som har begynt å miste håret, sier i en spørreundersøkelse at dette svekker selvtilliten deres alvorlig.