Taliban sier de vil drepe «noen» av de 22 sørkoreanske gislene dersom ikke afghanske myndigheter løslater Taliban-fanger innen 9.30 mandag norsk tid.

Taliban sa tidligere søndag at de er ferdige med å forhandle med afghanske myndigheter, og at det eneste som vil få dem til å sette gislene fri, er at Afghanistan løslater Taliban-medlemmer som sitter fengslet.

– Det er ikke noe poeng i videre samtaler. Vi har gitt myndighetene en liste over Taliban-fanger vi ønsker at skal bli løslatt, og det er vårt hovedkrav, sa Talibans talsmann Qari Mohammad Yousuf.

Et afghansk team skulle etter planen holde samtaler med Taliban lørdag, men på grunn av sikkerhetssituasjonen i Ghazni fikk de ikke møtt kidnapperne, ifølge kilder i Ghazni.

Teamet hadde håpet at de skulle klare å overbevise kidnapperne om å løslate de 22 gislene uten betingelser.

Afghanistans viseinnenriksminister Munir Mangal sa lørdag at dersom forhandlingene ikke lykkes, vil Afghanistan sende inn hæren for å få løslatt sørkoreanerne.

Yousuf advarer søndag myndighetene om å bruke makt.

– Myndighetene må tenke seg om, og hvis de ønsker å bruke makt vil dette sette gislenes liv i fare. Taliban vil stå imot til siste åndedrag, sa talsmannen.

YONHAP
POOL