• Forferdelig kjedelig, sier Atle Jebsen.

Minst fire mennesker er druknet etter at fergen "Superferry 9" sank sør i Filippinene søndag morgen.

Saken fortsetter under videoen.

— Fire døde

Fergen driftes av bergensselskapet Aboititz Jebsen. Morselskapet er Jebsen Managment, som også ble rammet av Rocknes-katastrofen for fem år siden.

Ifølge BBC omkom minst ni mennesker i ulykken. Skipsreder Atle Jebsen opplyser imidlertid til bt.no mandag morgen at fire mennesker omkom i ulykken.

— Jeg har sett at noen medier melder om ni døde, men det jeg har fått opplyst er fire. Ingen er savnet, etter det jeg har fått beskjed om, sier Jebsen.

Han forstår ikke hvordan ulykken ble så alvorlig.

— Skipet begynte å krenge, men kapteinen hadde egentlig god tid til å få folk i livbåtene. Jeg synes jo det er forferdelig kjedelig. Dette er slikt som ikke skal skje, sier skipsrederen.

Det var totalt 973 personer om bord på fergen, inkludert mannskapet, ifølge Jebsen.

SuperFerry-fergene på Filippinene er blitt drevet av bergensrederiet i snart tre tiår.

Jebsen forsikrer overfor Bergensavisen, som først skrev om saken, at sikkerheten har vært veldig god og driften moderne.

Slagside

Fergen fikk slagside og begynte å synke utenfor kysten av provinsen Zamboanga del Norte før daggry søndag. Flesteparten av passasjerene og mannskapet ble tatt om bord i to handelsskip og et marinefartøy som befant seg i nærheten.

— Slagsiden skyldtes et hull i skroget, het det i en kunngjøring fra filippinske myndigheter. Fergen var på vei fra storbyen General Santos til Iloilo i de midtre delene av Filippinene da den forliste.

Ifølge Filippinenes forsvarsminister Gilbert Teodoro var en mann og et lite barn som hoppet over bord fra Superferry 9 blant de omkomne. Letingen etter de savnede pågikk søndag for fullt, opplyste han.

Fergene som går i trafikk mellom de mer enn 7000 øyene som utgjør Filippinene, er ofte overfylte. I 1987 ble landet rammet av verdens verste skipsfartsulykker i fredstid, da mer enn 4000 mennesker omkom i en kollisjon mellom et tankskip og ferja Dona Paz.