SISTE: Brannen skal ha utviklet seg på grunn av at den forrige brannen ikke var skikkelig slukket

Mens de aller fleste er evakuert fra det kriserammede atomkraftverket Fukushima, er det 50 mann igjen som kjemper med å kjøle ned brenselstavene og forhindre en atomkatastrofe.

Da skjer det mange har fryktet. Nok en brann bryter ut. Denne gangen ved reaktor nummer fire, Aftenposten.no.

Helikopter inn i kampen mot brannen

Talsmann for Tokyo Electric Power Co (TEPCO). Hajimi Motujuku sier brannen startet tirsdag kveld (onsdag morgen klokken 05.35 lokal tid) startet i bygningen som omgir reaktorens ytre vegger.

Brannmenn er nå på stedet og forsøker å slukke brannen. Blant annet er det snakk om at det skal brukes helikopter for å få bukt med brannen.

Årsaken til brannen var ved 23.30 tiden fortsatt ikke kjent.

Brann gav økt stråling

Tidligere på tirsdag brøt det ut en brann i brennstoffbassenget, et området der brukt brennstoff holdes kjølig. Denne brannen gjorde at radioaktivitet ble sluppet ut i atmosfæren.

Radioaktiviteten økte i området rundt kjernekraftverket etter brannen tidlig tirsdag morgen, men sank igjen utover tirsdagen.

Usikkerheten preger nå landet, som forsøker å komme seg på bena etter en massiv katastrofe som følge av jordskjelvet og tsunamien som rammet Japan forrige uke.

Talsmenn for Tokyo Electric Power Co. sier at brannen tok seg opp fordi den første ikke var skikkelig slukket.

Sprekker i taket

En annen brann brøt ut ved den samme reaktoren tirsdag. Denne brannen forårsaket en sprekk i taket.

Ifølge Japans regjering har også innkapslingen rundt reaktor 2 ved Fukushima Daiichi-kraftverket fått skader.

Tidligere ble bygningen rundt reaktor nummer 1 rammet av en eksplosjon som ødela vegger og tak. Selve reaktoren skal være intakt.