– Valgarbeidere fant en gjenstand ved en valgbod som gjorde dem nervøse, sier operasjonsleder Karl Forsberg til NTB.

Bombeteknikere undersøkte lørdag ettermiddag den mistenkelige gjenstanden og kunne etter hvert konstatere at den var ufarlig.

– Den er uskadeliggjort, og det var ingen sprengladning, sier Towe Hägg, som er talsperson for politiet, til nyhetsbyrået TT.

Gjenstanden, en flaske med hvitt pulver, ble lørdag ettermiddag skutt i stykker av svensk politi, og dramaet var over.

– Skremmende

Bombetrusselen førte til at store deler av Västerhaninge sentrum lørdag morgen ble sperret av.

– Det er for jævlig at man ikke kan få være i fred, sier Ann-Louise Järleström til NTB.

Hun bor i området og var på handletur da et stort område rundt et kjøpesenter i byen rundt 25 kilometer sør for Stockholm ble sperret av.

Bombetrusselen er den andre på få dager. Tirsdag ble et stort område i Malmö sperret av på grunn av en reell bombetrussel mot Folkpartiets valgbod.

– Det som skjedde i Malmö, tenkte vi ikke så mye på, men det er mer skremmende når det skjer her. Det er ekstra ille at slikt skjer i nærmiljøet, og jeg har ikke opplevd noe slikt tidligere, sier Järleström.

Tøff valgkamp

Den svenske valgkampen har vært tøff, og i tillegg til bombetrusler har en rekke partier og valgboder blitt utsatt for sabotasje og angrep.

– Det har vært flere angrep mot valgmedarbeidere, sa Michael Sigge ved Moderaternas valgbod i bydelen Södermalm i Stockholm til NTB tidligere i uken.

Vänsterpartiet fikk i august sine valgplakater i Göteborg fjernet rett etter at de var klistret opp.

Vaktholdet rundt toppolitikerne er også styrket i valgkampen, og politioppbudet var stort på Sergels Torg i Stockholm da flere partiledere holdt sine siste appeller lørdag.

ALARM: Det ble slått full bombealarm nok en gang i Sverige lørdag da en mistenkelig gjenstand ble funnet ved en valgbod i Västerhaninge sør for Stockholm. Bombeeksperter fra politiet kunne etter noen timer fastslå at gjenstanden var ufarlig.
Stefan Helander /SCANPIX