27 personer ble drept i et selvmordsangrep mot politihovedkvarteret i den nordirakiske byen Baiji mandag, ifølge politiet. 13 av de drepte var politimenn.

Ytterligere 62 mennesker, flesteparten sivile, ble såret i angrepet.

– En selvmordsbomber som kjørte en tankbil, forsøkte å komme seg inn i bygningen, men sprengte seg selv i lufta ved porten fordi han ikke kom seg inn. Det førte til enorme skader på bygningen, sier polititjenestemann Ahmed Hussein.

– Alle de sårede er sivile fra butikker i området rundt hovedkvarteret, mens flesteparten av de drepte er fanger og politi, sier han videre.

Selvmordsangrepet skjedde bare timer etter et lignende angrep i den sørlige byen Hilla, der åtte politirekrutter ble drept og minst 31 personer såret.

Rekruttene sto ved inngangen til politiskolen i Hilla idet en bil fylt med eksplosiver ble sprengt i luften av en selvmordsbomber, ifølge løytnant Mohammed al-Dulami.

– Det var bare en uke til rekruttene skulle uteksamineres, sier Dulami.

Hilla ligger rundt 100 kilometer sør for Bagdad, og de fleste innbyggerne i byen er sjiamuslimer.

Også hovedstaden Bagdad ble rammet av selvmordsangrep mandag. Ti personer ble drept da en selvmordsbomber sprengte seg selv i lufta på et hotell i den irakiske hovedstaden, ifølge øyenvitner. Minst femten personer ble såret i angrepet som skjedde på hotellet Mansour. Her hadde stammeledere fra Anbar-provinsen samlet seg for å holde et møte. (©NTB)