Britisk politi har pågrepet ytterligere en person i etterforskningen av drapet på to franske studenter i London. Den første som ble anholdt i saken, er løslatt etter avhør.

Mannen som nå sitter arrestert, meldte seg på en politistasjon sør i den britiske hovedstaden, skriver avisen Daily Telegraph. Dagen før offentliggjorde myndighetene et såkalt fantombilde av en mann som ettersøkes for drapene på de to franskmennene.

Fantombildet, en datagenerert tegning av en hvit mann i 30-40-årsalderen, bygger på vitnebeskrivelser av en mann som løp bort fra åstedet for dobbeltdrapet. Vitnene så mannen kort etter at de hadde hørt en eksplosjon.

Knivstukket

Laurent Bonomo og Gabriel Ferez, begge 23 år gamle, ble funnet knivstukket og drept på en hybel i bydelen New Cross i London for vel en uke siden. Hybelen var utbrent, og politiet tror drapsmannen satte fyr på den før han stakk av.

Bonomo og Ferez studerte biokjemi ved prestisjetunge Imperial College i London. Franske aviser skriver at dobbeltdrapet i New Cross er et nytt bevis for at den britiske hovedstaden er blitt en svært farlig by å bo i.

I mars i år ble den norske studenten Martine Vik Magnussen funnet drept i en annen del av London, og mannen som er ettersøkt for dette drapet, er ennå ikke pågrepet. Hittil i år er 18 tenåringer stukket ned og drept i Londons gater.

Aksjon

London-politiet har arrestert mer enn 1.200 personer og beslaglagt 528 kniver i løpet av en seks uker lang aksjon utløst av denne drapsbølgen. Storbritannias opposisjonsleder David Cameron krever nå ubetinget fengsel for folk som bærer kniv på offentlig sted.

Camerons konservative parti vil ikke pålegge domstolene å dømme folk som bryter et forbud mot å bære kniv offentlig til ubetinget fengselsstraff. Men slike folk må være klare over hva de risikerer, mener partiet ifølge London-avisen Evening Standard.

Den britiske regjeringen har allerede fremmet et lignende forslag, men det skal bare gjelde personer som tas med kniver med blad som er lengre enn 7,5 centimeter. I dag slipper mange ungdommer som bærer kniv med en advarsel, hvis de blir stanset av politiet.