Aksjonen ble gjennomført sør og øst i London og ble innledet fredag kveld.

– Medlemmer av London-politiets antiterroravdeling har pågrepet 14 menn i en planlagt operasjon som ble drevet basert på etterretningsinformasjon, heter det i en uttalelse til pressen.

I august ble 25 personer pågrepet i Storbritannia etter at politiet kunngjorde at de hadde avslørt terrorplaner mot fly som skulle til USA. Helgens arrestasjoner har imidlertid ingen ting med denne aksjonen å gjøre, opplyser politiet.

– Pågripelsene i Sør— og Øst-London kommer etter flere måneder med overvåking og etterforskning, står det videre uttalelsen fra britisk politi.

Politiet ville lørdag morgen ikke gi noen detaljer rundt hva de 14 er mistenkt for, men opplyser at de utover dagen vil gjennomføre en rekke husundersøkelser.

BBC melder at politiet i en av aksjonen natt til lørdag sendte om lag 40 medlemmer av opprørspolitiet til en restaurant i Sør-London, der de stormet den folksomme restauranten og tok med seg flere personer i håndjern.

Britisk politi har gått til flere antiterroraksjoner etter at London ble rammet av en rekke bombeangrep mot kollektivnettet i juli i fjor. Lederen for Londons antiterroravdeling, Peter Clarke, uttalte fredag at politiet overvåker flere tusen britiske muslimer som de mistenker er involvert i terrorisme.