Konsulen var på vei til en middagsavtale med noen venner i Torrevieja sentrum like før klokken 14 fredag. Han ble stoppet av en politisperring bare 40 meter fra hamburgerbaren Queen's Burger i handlegaten Pasea de la Libertad like ved stranden.

— Presis klokken 14 smalt bomben i hamburgerrestauranten. En søyle av røyk og glass stod fire-fem meter ut av bygningen i et par sekunder, så var det hele over, forteller Kindem. Ingen personer ble drept eller skadd i terroraksjonen.

Seksåring drept søndag

Ifølge NTB ble bombeeksplosjonen varslet på forhånd av en mann som ringte til den baskiske avisen Gara. Mannen snakket baskisk og sa han var medlem av separatistorganisasjonen ETA. Politiet evakuerte hamburgerrestauranten umiddelbart. Dermed gikk det ikke menneskeliv tapt denne gangen.

Mannen som ringte hevdet også at det lå en bombe nedgravd på stranden ved et diskotek i Santa Pola, som ligger nordøst for Torrevieja.

Det var her at en bombeeksplosjon tok livet av en mann og en seks år gammel jente sist søndag. Politiet evakuerte stranden, men kunne ikke finne noen sprengladning.

– Meningsløst!

Ifølge konsul Kindem er både spanske og utenlandske folk i Torrevieja sterkt preget av bombeaksjonen.

— Folk er blitt redde etter det som har skjedd både her og i Santa Pola, som ligger bare to mil unna. De ser på det hele som fullstendig meningsløst, men samtidig prøver de å leve videre som normalt, forteller den norske konsulen.

— Hvordan var det å oppleve terroren på så nært hold?

— Det var veldig nifst. Mine svigerforeldre bor like i nærheten, så jeg ble redd for dem da jeg hørte det var varslet om en bombe. Men egentlig fikk jeg ikke tid til å tenke før det hele var over. Da kom redselen, forteller Kindem, som umiddelbart informerte Utenriksdepartementet hjemme i Norge etter å ha sjekket at ingen ble drept eller skadd.

Feriebyen som nå fikk smake ETA-terroren, har i overkant av 600.000 innbyggere om sommeren. 6-7000 av disse er norske ferierende.

Redd for mer terror

BT har snakket med en rekke norske turister som var i byen da bomben smalt. De uttrykker alle engstelse over det som har skjedd, og forteller om svært urolige innbyggere.

— Det var fullstendig kaos i timene etter at bomben smalt, men ut på kvelden begynte livet å gå sin vante gang. Man blir nesten vant til å høre om terroraksjoner, men det er ekkelt å få det så nært, sier bergenserne Rune Skår og Rita Hansen til Bergens Tidende.

De var ikke i nærheten av åstedet, men er likevel preget av hendelsen.

— Vi skal gifte oss i høst, og jeg hadde tenkt å dra inn til sentrum nå snart for å se på brudekjole. Den turen kommer jeg til å utsette til ting har roet seg litt, forteller Rita Hansen.

De fleste norske turistene holder til i hus litt i utkanten av sentrum. Mange av dem fikk derfor ikke kjennskap til bombeeksplosjonen før de slo på de spanske nyhetssendingene.

— Det er jo fælt at sånt skal skje her, men vi kan ikke gå rundt og være redd for terroren hele tiden. Spanjolene virker faktisk mer redd enn oss turister, sier en ferierende norsk kvinne til BT.