Foruten de to soldatene som døde, ble ytterligere tre tyske soldater såret i det første angrepet i hovedstaden, opplyste den afghanske regjeringen ifølge nyhetsbyrået DPA. Ifølge Yousuf Stanizai i det afghanske innenriksdepartementet kjørte en bil med eksplosiver inn i en tysk ISAF-bil.

Medlemmer av den norske ISAF-styrken kom det afghanske politiet til unnsetning etter selvmordsaksjonen, men ble selv ikke utsatt for eksplosjonen.

Sikring og støtte

– De norske styrkene fikk oppdraget i tilknytning til eksplosjonene som skjedde. ISAF-styrken brukes som forsterkninger for det afghanske politiet og bidrar med sikring og støtte på åstedet der bombene ble utløst, sier kommandørkaptein Thom Knustad til NTB.

Ledelsen for den norske delen av ISAF-styrken ved Fellesoperativt hovedkvarter på Jåttå i Stavanger fikk mandag ettermiddag en redegjørelse for hva som var skjedd. I alt er det 350 norske soldater fra Telemarksbataljonen som deltar i ISAF-styrken.

Drepte fotgjenger

Eksplosjonen skjedde utenfor et FN-kontor på hovedveien mellom Kabul og byen Jalalabad øst i Afghanistan, opplyste Yousuf Stanizai som er talsmann for det afghanske innenriksdepartementet.

– To tyske soldater ble drept og tre andre kom til skade, fikk det tyske nyhetsbyrået DPA opplyst.

Den andre bilbomben i Kabul mandag så ut til å ha vært plassert i en drosje. Den drepte en forbipasserende sivilperson, mens en politimann kom til skade. Flere biler ble ødelagt og noen forretninger like ved satt i brann i denne eksplosjonen.