ANNE HOVDEN Det som skulle ha vært en idyllisk båttur fikk en brå slutt utenfor den lille byen Lamu.

— Båten kantret i løpet av fem sekunder. Men heldigvis ble vi sett fra en annen båt som var et stykke unna, og de kom for å plukke oss opp. Sånn sett hadde vi utrolig flaks. Det var et par kilometer til land og det blåste skikkelig. Svømmeknappen hadde ikke helt strukket til her hvis vi hadde måttet komme oss til land ved egen hjelp, sier en av journalistene, BT-frilanser Helle C. Aarnes fra Bergen, som jobber for Kirkens Nødhjelp i Kenya.

Med på turen var også NRK-journalisten Arvid Samland fra Jondal og Silje Berggrav fra Bistandsaktuelt. De tre hadde dagen før kommet til den lille perlen av en landsby på kysten av Kenya for å ha et par dagers ferie.

— Det var skikkelig nifst og vi fikk oss en alvorlig støkk. Det hele gikk utrolig fort. Det kunne virke som om båten rett og slett hadde for stort seil i den kraftige vinden. Plutselig la båten seg over, og det gikk ikke mer enn noen sekunder før båten lå med kjølen i været, forteller Aarnes.

Ingen av de tre ble skadet, selv om den ene fikk masten i hodet.

— Men vi var litt bekymret for haien, da vi lå i vannet. Det er hai her, men heldigvis så vi ingen, sier Aarnes, som hadde kommet seg av det verste sjokket da BT snakket med henne i går kveld.

— Nå spiser vi nykokte kongereker og tar en øl. Vi føler vi har fortjent det nå, etter en sånn dag ...

I DRAMA: Helle Aarnes fra Bergen var en av de tre nordmennene som var om bord i båten som kantret utenfor kysten av Kenya i går.<p/> ARKIVFOTO: HÅVARD BJELLAND