— Jeg sto rett ved siden av, da det skjedde, forteller Larson til NTB.

Da det første flyet traff like før klokken 9 lokal tid, var Larson akkurat kommet ut av Subway-stasjonen i Chamber Street, ved foten av de to tårnene.

— Jeg hørte et fly som fløy lavt, og deretter et brak. Jeg gikk da med ryggen til tårnene, og da jeg snudde meg rundt, så jeg to store hull i den ene bygningen, forteller hun.

— Det var sinnssykt, sier hun.

Trodde det var bombe

Larson er opprinnelig fra Konnerud ved Drammen, men er akkurat ferdig med journalistutdanning i New York. Da hun skjønte hva som skjedde, løp hun og ektemannen Claude til nærmeste forretning, og kjøpte engangskameraer og begynte å snakke med folk.

— Et kvarter senere smalt det igjen og så eksploderte den andre bygningen. Jeg så bare selve eksplosjonen. Mange trodde det var snakk om en bombe, forteller Larson.

Først ved den andre eksplosjonen begynte det å gå opp for folk hva som skjedde.

Kan ikke ha overlevd

— Til å begynne med var det ikke så mange mennesker på gaten. Da de hørte hva som var skjedd, begynte folk å strømme ut, fortelle Larson.

Hun tror ikke at det kan være snakk om at noen øverst i tårnet kan ha overlevd.

Hysterisk

— Folk begynte å bli hysteriske, det var helt vanvittig. Jeg trodde etter den første eksplosjonen at det bare var snakk om en ulykke, sier Larson.

Innen det første tårnet kollapset en drøy time etter det første flykrasjet, var gatene fulle.

— Da den første bygningen kollapset, kom det en vegg av røyk mot oss. Folk løp oppover. Til å begynne med raste ambulansene ut av røyken for å komme unna, før de kjørte tilbake til ulykkesstedet igjen, sier Larson.

Selv dro hun og ektemannen til stedet hvor Larson arbeider, få kvartaler unna åstedet.

— Flere gassledninger skal ha eksplodert i området, sier hun.