Norsk tiåring truffet av skudd i New York

En ti år gammel norsk gutt ble mandag kveld truffet av et skudd på gaten i New York. Faren ber om strengere restriksjoner på håndvåpen.

Gutten var på besøk hos sin far i bydelen Brooklyn da han ble truffet av kulen etter at de to hadde kommet ut fra en undergrunnsstasjon i 23-tiden.

Truffet i armen

Kulen gikk rett inn og rett ut i armen.

Gutten ble fraktet til sykehus med ambulanse, opplyser en polititjenestemann til VG. Ifølge avisen New York Post slapp gutten unna med et overfladisk skuddsår og blir trolig utskrevet fra sykehus på fredag.

Gutten og faren har fortalt at de hørte to skudd som de tror ble avfyrt fra en gruppe unge menn som kranglet med hverandre.

- Offeret var ikke det opprinnelige målet. Han var bare på feil sted til feil tid. opplyser en kilde til New York Post.

Ingen er så langt pågrepet for skytingen.

Faren ber om strengere regler

- En ting er sikkert: Det bør bli strengere restriksjoner på håndvåpen, sa guttens far til New York Daily News i forbindelse med at tiåringen ble utskrevet fra Bellevue Hospital.

Så langt i år har det ifølge New York Daily News vært tre drap i området der tiåringen ble skutt mandag kveld. I samme periode i fjor var det ingen drap.

Det norske utenriksdepartementet er ikke kjent med saken.

Siste fra Utenriks

- Faren stiger for russisk militæraksjon mot Ukraina

Flere skal ha blitt drept da ukrainske styrker rykket inn i opprørskontrollert by. Faren for russisk inngripen stiger, mener dansk forsker.

o Israel avbryter fredssamtaler

Israel avbryter fredssamtalene med palestinerne som svar på forsoningsavtalen mellom Hamas og PLO, melder israelsk militærradio.

o Kina vil nekte folk å klage
direkte til regjeringen

Kinesere vil snart bli nektet å fremføre sine klager direkte til regjeringen i Beijing, melder landets statlige medier.

Trakk seg ut etter to timer

Militære styrker rykket inn i Slavjansk. Putin varsler konsekvenser.

Separatister kidnapper journalister

I dag er det en uke siden Russland inngikk en avtale med Vesten om å løse konflikten i Ukraina. Siden har situasjonen bare blitt verre og nå blir også journalister kidnappet.

Arabisk ungdom drømmer om Dubai

Den unge generasjonen i de arabiske landene bekymrer seg mer for risikoen for uroligheter og arbeidsløshet enn mangelen på demokrati.

Bilder

SKJERMDUMP fra nettutgaven til New York Daily News.