Norsk tiåring truffet av skudd i New York

En ti år gammel norsk gutt ble mandag kveld truffet av et skudd på gaten i New York. Faren ber om strengere restriksjoner på håndvåpen.

Gutten var på besøk hos sin far i bydelen Brooklyn da han ble truffet av kulen etter at de to hadde kommet ut fra en undergrunnsstasjon i 23-tiden.

Truffet i armen

Kulen gikk rett inn og rett ut i armen.

Gutten ble fraktet til sykehus med ambulanse, opplyser en polititjenestemann til VG. Ifølge avisen New York Post slapp gutten unna med et overfladisk skuddsår og blir trolig utskrevet fra sykehus på fredag.

Gutten og faren har fortalt at de hørte to skudd som de tror ble avfyrt fra en gruppe unge menn som kranglet med hverandre.

- Offeret var ikke det opprinnelige målet. Han var bare på feil sted til feil tid. opplyser en kilde til New York Post.

Ingen er så langt pågrepet for skytingen.

Faren ber om strengere regler

- En ting er sikkert: Det bør bli strengere restriksjoner på håndvåpen, sa guttens far til New York Daily News i forbindelse med at tiåringen ble utskrevet fra Bellevue Hospital.

Så langt i år har det ifølge New York Daily News vært tre drap i området der tiåringen ble skutt mandag kveld. I samme periode i fjor var det ingen drap.

Det norske utenriksdepartementet er ikke kjent med saken.

Kommentarfeltet støtter ikke IE8. Vennligst oppgrader eller bruk en annnen nettleser.

Velkommen til debatt i Bergens Tidende. Vi setter pris på sterke meninger. I våre kommentarfelt er det høyt under taket, men vi tolererer ikke trakassering, trusler eller hatefulle meninger. Vis respekt for andre debattanters meninger, etnisitet, religion og legning. Husk at mange leser dine ytringer her på bt.no. Tenk derfor nøye gjennom hvordan du ønsker å fremstå. Du må skrive under fullt navn.

Vennlig hilsen Gard Steiro, sjefredaktør.

Siste fra Utenriks

Bilder

SKJERMDUMP fra nettutgaven til New York Daily News.