Norsk tiåring truffet av skudd i New York

En ti år gammel norsk gutt ble mandag kveld truffet av et skudd på gaten i New York. Faren ber om strengere restriksjoner på håndvåpen.

Gutten var på besøk hos sin far i bydelen Brooklyn da han ble truffet av kulen etter at de to hadde kommet ut fra en undergrunnsstasjon i 23-tiden.

Truffet i armen

Kulen gikk rett inn og rett ut i armen.

Gutten ble fraktet til sykehus med ambulanse, opplyser en polititjenestemann til VG. Ifølge avisen New York Post slapp gutten unna med et overfladisk skuddsår og blir trolig utskrevet fra sykehus på fredag.

Gutten og faren har fortalt at de hørte to skudd som de tror ble avfyrt fra en gruppe unge menn som kranglet med hverandre.

- Offeret var ikke det opprinnelige målet. Han var bare på feil sted til feil tid. opplyser en kilde til New York Post.

Ingen er så langt pågrepet for skytingen.

Faren ber om strengere regler

- En ting er sikkert: Det bør bli strengere restriksjoner på håndvåpen, sa guttens far til New York Daily News i forbindelse med at tiåringen ble utskrevet fra Bellevue Hospital.

Så langt i år har det ifølge New York Daily News vært tre drap i området der tiåringen ble skutt mandag kveld. I samme periode i fjor var det ingen drap.

Det norske utenriksdepartementet er ikke kjent med saken.

Siste fra Utenriks

Arrestordre mot kapteinen på ulykkesfergen

Kapteinen på fergen som sank utenfor Sør-Korea, risikerer å bli satt i varetekt. Fortvilte foreldre spør seg hvordan han kunne forlate skipet mens barn var fanget om bord.

o Verste ulykke på Mount Everest noensinne

Elleve klatrere er bekreftet døde og tre savnet etter et snøskred på Mount Everest. Ulykken er den verste noensinne på verdens høyeste fjell.

García Márquez hylles etter sin død

Forfatteren Gabriel García Márquez er den største colombianeren gjennom alle tider, sier landets president etter at nobelprisvinneren døde torsdag.

NASA har funnet planet
som ligner på Jorden

For første gang er det oppdaget en planet befinner seg i en såkalt beboelig sone.

o Enighet om tiltak i Ukraina

Russland, Ukraina, USA og EU er blitt enige om flere tiltak for å dempe spenningen i Ukraina.

Putin mener NATO tvang ham til å handle

Russlands annektering av Krim var dels et svar på NATOs utvidelser østover, sier president Vladimir Putin. Han advarer Vesten mot å gå for langt.

Bilder

SKJERMDUMP fra nettutgaven til New York Daily News.