I ti minutter skal en elleve år gammel norsk gutt ha stått på tærne for å unngå å bli kvalt av en løkke rundt halsen i Charlottenberg i Sverige.

En eller flere ukjente personer skal ha lagt en løkke rundt halsen på ham og festet tauet i et tre. Hendelsen skjedde ved 21-tiden på en campingplass i Charlottenberg langfredag, skriver VG Nett.

Svensk politi har iverksatt en omfattende etterforskning i saken, som kategoriseres som et drapsforsøk. Politiet har ingen mistenkte i saken og ber eventuelle øyenvitner om å melde seg.

– Han ble overrasket mens han lekte på lekeplassen av en eller flere ukjente personer. De løftet ham opp og tredde et tau rundt hodet hans. Gutten forteller at han har stått på tå i ti minutter for å unngå å bli kvalt, sier etterforskningsleder Pernilla Palm til VG Nett.

Alene

Gutten var alene, hadde problemer med å puste og klarte ikke å rope om hjelp på grunn av løkken rundt halsen. En voksen person som befant seg på Haganäset campingplass, kom forbi ved en tilfeldighet og reddet ham.Elleveåringen var i sjokk etter å ha blitt reddet, og han var ikke i stand til å gi noe grundig signalement på gjerningsmannen eller – mennene.

Den som la løkken rundt halsen hans, skal ha overrasket ham bakfra.

Kunne gått ille

— Han har vanskelig for å gi opplysninger, men han ser ryggen på en person som går derfra i hvit jakke og hvit trøye, sier Palm til den svenske avisen Aftonbladet.

— Det kunne gått veldig ille. Det er fryktelig, sier hun.

Gutten har vondt i halsen og kraftige røde merker der repet ble festet. Søndag skal han på sykehus for en grundigere undersøkelse.