De fem fiskerne om bord i tråleren ble reddet av et Sea King-helikopter fra den britiske marinen og fløyet til Storbritannia der de er lagt inn på sykehus. Det norske tankskipet "Siboti" kom nærmest uskadd fra kollisjonen.

Kraftig sammenstøt Kollisjonen med det norske tankskipet fant sted ved 02-tiden natt til tirsdag ca. 100 kilometer fra øya Ile d'Ouessant utenfor Bretagne-kysten. Sammenstøtet var kraftig, og tråleren sank i løpet av noen få minutter. Det norske tankskipet som fraktet 70.000 tonn olje kom imidlertid uskadd fra sammenstøtet.

-Foreløpig har vi bare fått rapporten fra tankskipets kaptein, og ifølge den var det tråleren som kjørte i tankskipet. Kapteinen skal ha gjort forsøk på å styre unna tråleren, sier Jean-Marie Figue ved havnemyndighetene i byen Brest i Bretagne til NTB.

Nedkjølt De fem franske fiskerne greide å kare seg om bord i livbåter etter forliset, men ble liggende i to timer før de ble plukket av et britisk helikopter. De var sterkt nedkjølt da de ble reddet, og ble derfor straks fløyet til sykehus i Storbritannia. Jean-Marie Figue betegner tirsdag formiddag situasjonen for de fem som god.

Ifølge franske havnemyndigheter kunne det norskregistrerte tankskipet "Siboti" med et mannskap på 22 personer fortsette sin ferd mot Brasil tirsdag morgen. Oljetankeren på 229 meter fikk bare noen skraper av sammenstøtet med den franske tråleren.

NTB