Politiet i London fant tidlig søndag morgen en død person i forbindelse med søket etter den savnede norske 23-åringen. Sent samme kveld bekreftet London-politiet at det var en kvinne som var funnet død, melder VG Nett.

Liket ble funnet etter at politiet hadde gått til aksjon mot en konkret leilighet i Great Portland Street i London. Om liket er den savnede norske studenten kan politiet ikke bekrefte.

– Vi vil ikke gå ut med navnet på avdøde før vi har gjennomført obduksjonen. Den vil trolig finne sted i morgen, sier pressetalsmann Simon Fisher i Metropolitian Police til VG Nett.

Politiet har igangsatt drapsetterforskning.

Ingen pågrepet

Så langt er ingen pågrepet etter funnet av den døde personen.

Den norske kvinnen ble meldt savnet fredag, og ble sist sett på utestedet Maddox Club midt i sentrum av London natt til torsdag. Venner av kvinnen skal ha forklart at de forlot nattklubben ved 2.30-tiden, mens 23-åringen bestemte seg for å bli igjen.

UD opplyser til NTB at de er kjent med at kvinnen er savnet i London, men heller ikke de har opplysninger om personen som nå er funnet død, annet enn at den norske ambassaden holder kontakt med politiet i London samt med familien til den savnede kvinnen.

Bistår familien

– Vi bistår familien i forhold til politi og myndigheter og sørger for at de får den støtten de trenger, sier kommunikasjonsrådgiver Kristin Melsom til NTB.

Ifølge dagbladet.no skal kvinnen som er hjemmehørende på Østlandet, ha blitt meldt savnet av en venn fredag ettermiddag.

– Ta kontakt

Sjømannskirken i London er søndag kveld i beredskap og vil være tilgjengelig døgnet rundt i tiden som kommer for personer som skulle trenge noen å snakke med i forbindelse med savnetsaken. Sjømannspresten understreker at det er relativt mange nordmenn som bor i London, men at det likevel er mange som kjenner folk og kan trenge noen å snakke med.

– Vi er tilgjengelige og til disposisjon i tiden som kommer fremover for dem som trenger oss, sier sjømannsprest Torbjørn Holt til NTB. Han oppfordrer de som ønsker å komme i kontakt med kirken om å ringe ham på mobilen.

Også studentforeningen ANSA er i beredskap søndag kveld.