En norsk statsborger er bedt om å forlate India etter å ha blitt pågrepet under en protestmarsj til støtte for Tibet.

Den norske statsborgeren var med i en gruppe med rundt 300 demonstranter som forsøker å ta seg inn over grensa til Kina og Tibet.

Rundt 100 indiske politifolk slo fredag til mot demonstrantene og pågrep 15 av dem, blant dem en norsk og en amerikansk statsborger. De to har fått en frist på sju dager til å forlate India.

Politiet truet med å pågripe de resterende demonstrantene søndag, men det er ikke kommet meldinger om nye arrestasjoner fra området.

Demonstrantene la ut på sin marsj mot Tibet fra Dharamsala i India for to måneder siden, og de har nå slått leir i delstaten Uttarakhand, rundt 200 kilometer fra grensa til Kina.

Tibetanernes åndelige leder Dalai Lama, som selv bor i Dharamsala, advarte aktivistene på forhånd og sa at marsjen var meningsløs og farlig.

Den norske ambassade i New Delhi har vært i kontakt med indisk politi og fått opplyst at den norske statsborgeren ikke er arrestert, men vil bli sendt ut av landet.

– Vi har forsøkt å få tak i vedkommende, men har ikke nådd gjennom på grunn av dårlig mobildekning i området. Vi vet at det er snakk om en mann, men vet ennå ikke alle detaljene, sier førstesekretær ved den norske ambassaden Berit Serin til NTB.