Kaprerne om bord på en norskeid kjemikalietanker styrer skipet nordover fra Madagaskar i retning piratfarvannene utenfor Somalia, opplyser rederiet Brøvigtank.

— Vi har ingen kontakt med skipet, men vi vet akkurat hvor det befinner seg. Dessverre ser vi at det har kurs nordover mot det som er piratfarvannene utenfor Somalia, sier daglig leder Svenn O. Pedersen til NTB.

Lasteskipet UBT Ocean ble bordet av pirater tidlig fredag morgen. Tankeren tilhører Brøvigtank i Farsund og er et kjemikalieskip som drives kommersielt og teknisk fra Singapore. Skipet har et mannskap på 21 om bord, men ingen av dem er norske.

Må avvente - Vi vet ikke om det har vært løsnet skudd eller om noen er skadd. Vi vet kort og godt ingenting, ut over at kaprere har tatt kontrollen. Vi har ikke mottatt noen krav og må bare avvente utviklingen, sier Pedersen.

Skipets driftsselskap Nautictank mottok meldingen ved 06.30-tiden norsk tid og hadde en stund kontakt med skipet. Rederiet varslet norske myndigheter via Sjøfartsdirektoratet.

— Skipet befant seg langt sør for den sonen der de fleste kapringene skjer, og der skipets kaptein må melde sin posisjon og rute til militære patruljefartøyer. I utgangspunktet var dette en helt ufarlig sone, og vi hadde ingen grunn til å tro at pirater opererte i disse farvannene, sier Pedersen.

Vil ikke spekulere UBT Ocean kom fra Fujairah i De forente arabiske emirater og var på vei til Dar-es-Salaam i Tanzania. Skipet seiler under Marshall Island-flagg.

— Det er for tidlig å spekulere i noe som helst. Det jobbes intenst for å få oversikt over situasjonen og ivareta mannskapenes sikkerhet best mulig, sier daglig leder Pedersen.

Han opplyser at der er snakk om en tanker på 120 meter med en vekt på 9.000 dødvekttonn.

— Dette er etter måten et lite skip. Vi har to slike i drift fra Singapore, resten av vår flåte går i Vest-Europa, legger Pedersen til.