Det ble også beslaglagt en mengde våpen, samt penger, pc-er og smykker.

— Det dreier seg om en norsk seilbåt på mellom 45 og 48 fot. Den er registrert som fritidsbåt, og det er noen år siden den ble registrert på nåværende eier. Båten har ikke vært i vårt søkelys tidligere, sier overbetjent i Nye Kripos, Helge Tangen, til NTB.

Kjenner eiers identitet

Nye Kripos ble varslet om saken av spansk politi tidligere denne uken.

— Spansk politi kontaktet oss før beslaget ble gjort, fordi båten er norskregistrert. Vi har gjort våre undersøkelser i saken, uten at jeg kan si noe konkret om hva som har blitt gjort. Vi avventer nå nye henvendelser fra spansk politi, og vil ikke foreta ytterligere undersøkelser før en eventuell henvendelse kommer. Det er spansk politi som har saken, sier Tangen.

Nye Kripos kjenner båteierens identitet, men vil ikke kommentere om mannen er avhørt i saken.

Ingen av de arresterte er nordmenn. Ifølge spansk politi er de arresterte syv franske statsborgere og en spanjol. Spansk politi tror de arresterte er medlemmer av en bande som regelmessig smugler narkotika fra Sør-Amerika til Europa.

Rekordstort beslag

Han sier at beslaget er svært stort, også i spansk sammenheng.

— Jeg kjenner ikke til at det har vært så store beslag på norske fartøy tidligere. Vi har hatt noen store cannabisbeslag på norske båter, men dette er det største pulverbeslaget jeg kjenner til, sier Tangen.

Seilbåten «Tobago Clipper» var trolig på vei fra Cuba, og skal ha dratt til Colombia for å laste om bord kokain som var fordelt i 69 større plastballer. Deretter la båten kursen østover mot Afrika, og den var på vei nordover fra Kapp Verde-øyene da den ble tatt av fransk og spansk politi, ifølge Canariposten.com.

Båten ligger nå i arrest på Tenerife.