Reiseselskapet Apollo bekreftet søndag kveld at en av deres reiseledere, en norsk kvinne i midten av 20-årene, mistet livet da en buss kjørte av veien og veltet.

– Dette er triste nyheter for oss. Nå skal vi sammen med Utenriksdepartementet og Kripos ta hånd om det praktiske i forhold til reiselederen og hennes pårørende, sier Leo Berbu, daglig leder i reiseselskapet Apollo, til NTB.

Om bord i bussen var 28 svenske pakketurister, på vei til flyplassen for å ta et fly hjem til Sverige. Over 20 personer ble brakt til sykehus, og flere av dem ble alvorlig skadd, blant dem den spanske sjåføren.

Spansk politi opplyser også at to svensker, en gutt på fem år og en 40-årig kvinne, omkom i ulykken. Tidligere ble det meldt at to barn omkom, men det viste seg at femåringen på grunn av en misforståelse hadde blitt regnet som død to ganger.

Pågrep bilist

En bilist er pågrepet mistenkt for promillekjøring. Han skal ha hatt 0,59 i promille.

– Det er dobbelt så mye som hva som er tillatt i Spania, sier Angel Yuste. pressetalsmann for Guardia Civil, politiet på Tenerife, til nyhetsbyrået TT.

Den pågrepne kjørte en liten lastebil og skal etter en farlig forbikjøring ha tvunget bussjåføren til å bremse kraftig. Dermed mistet sjåføren kontrollen over bussen og kjørte av veien og inn i en bensinstasjon.

Den norske kvinnen, som ifølge spansk politi var 24 år gammel, var guide på bussen. Apollo har 15 reiseledere på Tenerife, fire av dem er norske, og de var svært preget av ulykken søndag.

Kriseteam

– Vi sender et kriseteam med psykolog og leger ned til Tenerife. De vil lande der mandag morgen, sier Berbu.

Apollos reiseledere fra en av de andre Kanariøyene vil reise til Tenerife for å ta hånd om de norske turistene der de neste dagene.

Ulykken skjedde ved 12-tiden søndag norsk tid på en motorvei nær byen San Miguel de Abona sør på Tenerife.

Apollo opplyser at bussjåføren ble promilletestet etter ulykken, og at det ikke ble funnet noen spor av alkohol i denne testen. Turoperatøren sendte straks ekstra personale til Tenerife, og tok kontakt med det svenske generalkonsulatet på Gran Canaria.

Sjåfør alvorlig skadd

Bussjåføren fikk alvorlige skader i ulykken. Han og seks passasjerer lå søndag kveld på intensivavdelingen på et sykehus i Playa de las Americas, som er den største byen i området der ulykken skjedde.

Nærmere detaljer om de omkomnes og skaddes identitet var ventet offentliggjort i løpet av søndag kveld. Arbeidet med å skaffe fram disse opplysningene tok tid, fordi de skadde var spredd på fire sykehus i et område på rundt åtte mils radius.

VELTET: Bussen med de svenske turistene veltet etter å ha kjørt av veien og inn i en bensinstasjon. Minst fire personer omkom, deriblant den norske reiselederen, ifølge spansk politi. FOTO: : Reuters/SCANPIX