En kvinne og en mann ble også alvorlig skadd i ulykken, som ble meldt klokken 23.10 torsdag kveld. Bilene kolliderte i Jämtland på E14, en mils vei fra Storlien.

— Det var to kvinner i den ene bilen og to menn i den andre bilen. En kvinne omkom i kollisjonen, den andre er alvorlig skadd. I den andre bilen var det to menn. Sjåføren er alvorlig skadd, mens passasjeren er lettere skadd, sier Mona Litzell ved operasjonssentralen til politiet i Jämtland til NTB.

De skadde er fløyet med luftambulanse til St. Olavs hospital i Trondheim.

Tilstanden til den skadde kvinnen, som er 20 år gammel, beskrives mandag morgen som uavklart. Skadene betegnes som meget alvorlige, opplyser sykehuset til NTB. Den skadde mannens tilstand og alderen til de øvrige involverte i ulykken er så langt ikke opplyst.

— Det er mistanke om at den mannlige sjåføren som ble alvorlig skadd, var påvirket av alkohol, og det er tatt blodprøve, sier Litzell.

I begge bilene satt personer fastklemt etter ulykken.

Ulykken skjedde på et travelt tidspunkt for politiet i Östersund, med mange norske tilreisende ungdommer på tradisjonell skjærtorsdagsutflukt over svenskegrensen.