— Jeg kan bekrefte at en 21 år gammel kvinne ble funnet død i Budapest søndag. De pårørende er underrettet. Lokalt politi i Ungarn håndterer nå saken, sier kommunikasjonsrådgiver i Utenriksdepartementet Marte Lerberg Kopstad til Aftenposten.no.

Ved kriminalvakten i Oslo får Aftenposten.no opplyst at oslopolitiet har bistått i å underrette de nærmeste pårørende, som altså er hjemmehørende i Oslo. Kvinnen er også hjemmehørende i Oslo.

Det ble imidlertid ikke gjort noe avhør av de pårørende.

— Dette vil i tilfelle skje gjennom Interpol og Kripos, sier Roger Hjertø ved kriminalvakten.

- Kvinnen er fra Oslo

Politiet mener at kvinnen er blitt drept, og har igangsatt drapsetterforskning.

Kvinnen skal ifølge det ungarske nyhetsbyrået MTI ha blitt funnet på et hostell av en ansatt.

Ukjent dødsårsak

Flere avhør skal være foretatt i saken. Det skal ha vært funn gjort på kvinnens hostellrom, som gjorde politiet i stand til å fastslå at det er snakk om en 21 år gammel kvinne fra Norge.

Det var mandag kveld ikke kjent hva som forårsaket dødsfallet.

Verken studentorganisasjonen ANSA eller Sjømannskirkens studentprest i Øst-Europa kjenner til saken, utover norske og ungarske mediers dekning av den.

— Vi vet ikke noe utover det som har kommet frem i media. Vi har ikke informasjon som tyder på at kvinnen er student, og heller ikke informasjon som tyder på at hun ikke er det, sier president i ANSA, Kristoffer Moldekleiv, til Aftenposten.no.

Hostellet der kvinnen ble funnet er City Hostel Flora, som ligger sentralt i Budapest.

Dette hostellet skal være mye brukt av studenter ved Semmelweis-universitetet, hvor det ifølge tall ANSA har fått fra Lånekassen, går 193 norske studenter.

Ungarske nettsider skriver at politiet har foretatt flere avhør i saken. Det skal ha blitt funnet ting på rommet hennes som viser at hun kommer fra Norge.